bootstrap website templates

Pályázat

Pályázhat az a magyaz anyanyelvű személy, aki a történelmi Magyarország területén született és felvételt nyert Debrecen bármelyik felsőoktatási intézményébe,

Az ösztöndíjat két szemeszterre lehet igényelni, indokolt esetben a hosszabbításról a kuratórium dönt. Pályázási életkor: 18-22 év. 

A pályázók ingyenes lakhatást -mintegy ingyenes albérletet- kapnak az Alapítvány által fenntartott ingatlanban. Itt minden megtalálható ami a mindennapok komfortos életvitelhez szükséges. Ágyneműről, étkészletről a lakók gondoskodnak. A rezsit (egyedi mért távfűtés illetve víz és áram) a lakók egymás között megosztva fizetik. Igény esetén internetkapcsolat is rendelkezésre áll, ennek díját szintén a lakók fizetik. Ezen számlákat a lakók előre egyeztetett időpontban kötelesek kiegyenlíteni

Sikertelen vizsgaidőszak – bukás - esetén az ösztöndíj érvényét veszti. Az ösztöndíjasok, kötelesek igazolni a sikeres szemesztert.

Az ösztöndíjasok kötelesek az ingatlan állagát megóvni, annak tisztán tartásáról gondoskodni, az okozott kárt megtéríteni. Az ingatlanban maradandó változást nem okozhatnak.
Az ösztöndíjasok kötelesek olyan életvitelt folytatni, amely nem ütközik a lakóközösségi szabályzattal. Mértéktelen alkoholfogyasztás, droghasználat azonnali kizáró ok.

Dohányzás a lakás zárt részében nem engedélyezett.

Az ösztöndíj bármikor indoklás nélkül felmondható, ez esetben 48 órán belül el kell hagyni az ingatlant.

A pályázat benyújtása

A pályázatot pdf formátumú e-mail mellékletként kell benyújtani a kuratorium@aratoalapitvany.hu címre. A beérkezett pályázatokat két napon belül visszaigazoljuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pályázó születési- és személyes adatait, elérhetőségeit,
  • a felsőfokú intézmény, a kar, a szak és az évfolyam pontos megnevezését,
  • a pályázó rövid életrajzát, eddigi tanulmányait, tanulmányi eredményeit,
  • a pályázat indoklását,
  • a felsőfokú intézmény igazolását a szemeszterre történt beiratkozásról